Kosten besparen met GPS?

Kosten besparen met GPS?

Trimble, het meest nauwkeurige stuursysteem op de markt.

GPS wordt steeds belangrijker in de land- en tuinbouw. De besparing in tijd, kosten en brandstof zijn enkele zeer belangrijke voordelen bij het gebruik van GPS. Hierbij is de nauwkeurigheid van essentieel belang. Juist daarom zijn wij dealer van Trimble, het meest nauwkeurige stuursysteem op de markt. Zo heeft het systeem met RTK-GPS een nauwkeurigheid van maar liefst 0-2 centimeter!

Het systeem wordt aangesloten op de hydrauliek van de trekker. Voor het bedienen van het Autopilot systeem kunt U kiezen uit verschillende displays. Naast de nauwkeurigheid van het Trimble systeem is de merkonafhankelijkheid ook een zeer groot pluspunt. Het systeem is snel te plaatsen op (andere) reeds voorbereide tractoren. Middels CAN-bus kan het op vele af-fabriek voorbereide tractoren worden aangesloten, slechts een kwestie van ‘plug and play’. Wel zo makkelijk!

Trimble TMX-2050, CFX-750 en de GFX-750, voor ieder wat wils!

Trimble TMX-2050, CFX-750 en de GFX-750, voor ieder wat wils!

De TMX-2050 wordt voornamelijk ingezet in de kwekerijsector maar is ook zeker geschikt voor de landbouw. Tijdens de ontwikkeling van dit display is de focus gelegd op ‘gebruiksvriendelijkheid’. Dat is terug te vinden in bijvoorbeeld de intuïtieve bediening (vergelijkbaar met tablet/smartphone), het vrij in te delen werkscherm en het 12 inch capacitieve HD touchscreen. De percelen en ab-lijnen zijn in Google Earth te bekijken.

Het is leverbaar op alle nauwkeurigheden en met verschillende stuursystemen.

De Trimble CFX-750 is een mooie betaalbare oplossing voor geleiding, besturing en precisielandbouw. U bereikt met dit display, in combinatie met het Field-IQ systeem en een upgrade voor het gebruik van GLONASS satellieten, een maximale efficiëntie bij het zaaien, spuiten, strooien en strokenbewerking. Door die vele uitbreidingsmogelijkheden is het een ware investering voor de toekomst! Het display heeft 2 camera ingangen, zo kunt u twee live videobeelden op het scherm volgen om delen van het werktuig te controleren die anders niet zichtbaar zijn. Aan het einde van de werkdag brengt U de werkgegevens eenvoudig over naar uw PC via de ingebouwde USB-poort, of natuurlijk draadloos via Connected Farm van Farm Works.

DE GFX-750, het kleine broertje van het succesvolle TMX display.

DE GFX-750, het kleine broertje van het succesvolle TMX display.

Voor precisielandbouw biedt het diverse mogelijkheden zoals sectieregeling, variabele afgifte, draadloze data uitwisseling en volledige ISOBUS ondersteuning. Het display draait evenals zijn grote broer op Android. Dit kenmerk is uniek. Trimble is de enige fabrikant waarvan tot dusver een precisielandbouw display op Android draait. Vele zaken zijn vanaf de smartphone en tablet te regelen. De GFX-750 is geschikt voor automatische besturing met een stuurmotor, CANbus op de daarop voorbereide tractoren en hydraulische besturing.

Standaard wordt de GFX-750 geleverd met de NAV-900. Dit is een dakmodule met GPS-ontvanger die zich met alle beschikbare correctiesignalen redt, zo ook met de centimeter nauwkeurige RTK! De combinatie van het GFX-750 display en de NAV-900 geleiding maakt uw cabine minder rommelig, dat werkt toch een stuk aangenamer! Aangezien de ontvanger met GPS, Glonass, Beidou en Galileo satellieten werkt kan deze ook in moeilijke omstandigheden zeer nauwkeurig de positie bepalen.

Hebben wij met deze beknopte informatie uw interesse gewekt? Neem contact met ons op en laat U verbazen over de overige positieve kenmerken van dit nauwkeurige systeem!

Bent U na het lezen van deze beknopte informatie nog niet overtuigd? Wellicht is onze bovenstaande informatie iets te veel in één keer. Neem ook dan gerust contact met ons op! We leggen het U met plezier uit en laten U graag inzien waarom wij zo enthousiast zijn.