“Zo secuur kun je het met de schop echt niet zetten”.

“Zo secuur kun je het met de schop echt niet zetten”.

De kluiten zijn allemaal gelijk qua vorm en grootte waardoor deze exact in de te gebruiken potten passen. 

Verhoogde efficiëntie en betere arbeidsomstandigheden
 
Met een (kluit)steekmachine bent u als kweker in staat om de wortels van uw bomen en planten (half)automatisch los te steken. De steekmachine is bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld coniferen, kerstbomen, taxus, beuken, buxus, laurieren enzovoort. De machine verhoogd de efficiëntie en arbeidsomstandigheden op uw kwekerij. Wij weten dat dit wenselijk is voor U en uw medewerkers!

Steekmachines in diverse uitvoeringen, bij Gebr. Ezendam.

Steekmachines in diverse uitvoeringen, bij Gebr. Ezendam.

De handsteekmachines zijn in de eerste plaats leverbaar in een 2- en 4-schops uitvoering. Ook kan er gekozen worden voor een hoog of een laag model. Dit is afhankelijk van de grootte van de te steken planten of bomen. De handsteekmachines worden standaard aangedreven door een Honda motor.

De volautomatische steekmachines zijn op dit moment zowel verkrijgbaar in een 1-rijige variant als in een meerrijige variant. Zo hebben we inmiddels al steekmachines waarmee 5 rijen planten of bomen tegelijkertijd los gestoken kunnen worden! De volautomatische steekmachine is altijd uitgerust met een 4-schops steekunit. Het positioneren van het steken gebeurt middels een taster. Dit type steekmachine is bijzonder geschikt voor de kwekers die niet op GPS geplant hebben. Het betreft een erg efficiënte manier van steken omdat de machine op constante snelheid rijdt, ook tijdens het lossteken van de planten. Dit zorgt voor een maximale capaciteit. De steekunits van deze machine zijn te vervangen voor snoeiunits. Dan is het een combi-machine, één machine die ingezet kan worden voor meerdere bewerkingen op uw boomkwekerij!

Ook zijn de steekmachines leverbaar op GPS.

Ook zijn de steekmachines leverbaar op GPS.

Ze zijn vergelijkbaar met de volautomatische steekmachines, echter zijn deze niet uitgerust met tasters. De GPS gestuurde steekmachines krijgen via GPS het signaal binnen. De GPS steekmachines kunnen ook worden uitgevoerd met een start/stop-systeem. De steekmachines op GPS zijn bijzonder geschikt voor kwekerijen waar de planten en bomen op GPS zijn geplant. Hiermee bespaart u veel tijd. Ook hierbij zijn de units te vervangen voor snoeiunits waardoor U een combi-machine heeft zodat U één machine kunt inzetten voor meerdere bewerkingen.

Heeft U na het lezen van deze informatie toch nog andere wensen voor een steekmachine? We gaan graag met U in gesprek om te brainstormen over de mogelijkheden. Wij maken de steekmachines namelijk ook volledig naar uw wens!