“Op de millimeter nauwkeurig en altijd het zelfde resultaat”

“Op de millimeter nauwkeurig en altijd het zelfde resultaat”

Met de vormsnoeimachines van Gebr. Ezendam kunnen planten als buxus, taxus, coniferen enzovoort in diverse vormen gesnoeid worden.

De machine is breed inzetbaar als het gaat om de afmetingen van de te snoeien planten. Zowel de kooien als de heggenschaarmessen zijn demontabel en verkrijgbaar in diverse afmetingen.
De vormsnoeimachines voor op de boomkwekerij zijn verkrijgbaar in halfautomatische en volautomatische varianten:

  1. De halfautomatische snoeimachines worden gemaakt mét en zonder wielaandrijving. Dit is onder andere afhankelijk van de bodemcondities. Met de halfautomatische snoeimachines kunnen bollen, bollen op stam, kegels en piramides gesnoeid worden.
  2. De volautomatische snoeimachines snoeien op taster. Ze zijn op dit moment zowel verkrijgbaar in een 1-rijige variant als in een meerrijige variant. Zo hebben we inmiddels machines waarmee 5 rijen planten of bomen tegelijkertijd gesnoeid kunnen worden. Het positioneren van de plant gebeurt middels een taster. Dit type snoeimachine is bijzonder geschikt voor kwekers die de planten niet op GPS geplant hebben. Het betreft een erg efficiënte manier van snoeien omdat de machine op constante snelheid rijdt, dus ook tijdens het snoeien van de planten. Dit zorgt voor een maximale capaciteit. De snoeiunits van deze machine zijn te vervangen voor steekunits. Dan is het dus een combi-machine, één machine die ingezet kan worden voor meerdere bewerkingen op uw boomkwekerij!
Ook zijn de snoeimachines leverbaar op GPS.

Ook zijn de snoeimachines leverbaar op GPS.

Ze zijn vergelijkbaar met de volautomatische steekmachines met een taster, echter krijgen deze machines de posities niet door via een taster maar via GPS. De GPS gestuurde snoeimachines kunnen ook worden uitgevoerd met een start/stop-systeem. De snoeimachines op GPS zijn bijzonder geschikt voor kwekerijen waar de planten en bomen op GPS zijn geplant. Hiermee bespaart U dus veel tijd!

Evenals bij de volautomatische snoeimachines met tasters zijn hierbij de units te vervangen voor steekunits waardoor U een combi-machine heeft.

Ook zijn er nog stationaire snoeimachines leverbaar. Ze zijn er in een volautomatische of halfautomatische variant. De stationaire snoeimachines worden gebruikt voor het snoeien van bollen, kegels of piramides op het containerveld of in kassen. Bij de volautomatische stationaire snoeimachines worden de planten middels een transportband door de machine geleidt. Voor bollen op stam zijn er ook stationaire snoeimachines leverbaar.

Heeft U na het lezen van deze informatie toch nog andere wensen voor een snoeimachine? We gaan graag met U in gesprek om te brainstormen over de mogelijkheden. Wij maken de snoeimachines namelijk ook volledig naar uw wens!