Divisie kwekerijtechniek

Slimme oplossingen en innovaties in kwekerijtechniek

Sinds 1999 is Gebr. Ezendam BV gestart met de engineering/ontwikkeling en de productie van kwekerij machines. Sinds die tijd heeft Gebr. Ezendam BV met het eigen merk Globus internationale bekendheid verkregen.

Met het merk Globus is gestart met het fabriceren van machines voor het snoeien van voornamelijk buxus bollen. De vormsnoeimachines zijn verkrijgbaar in handmatige en volautomatische uitvoeringen voor op het land of stationaire opstellingen. Naast het fabriceren van bollenknippers worden alle denkbare machines voor op een kwekerij geproduceerd. Hierbij valt te denken aan portaaltractoren, plantgatenboormachines, kluitsteekmachines, oppottafels, spuitwagens, spuitkappen, reflex schoffels etc. Dit alles van het eigen merk Globus. Sinds een aantal jaren doet de GPS besturing ook zijn intrede in deze machines.

Maatwerk kenmerkt Gebr. Ezendam BV in Borne. Bent u op zoek naar een speciaal product? We gaan graag met u om de tafel om te kijken welke oplossingen wij kunnen bieden!

Het verhogen/verlengen van standaard tractoren is ook een activiteit dat regelmatig door Gebr. Ezendam BV wordt uitgevoerd. Door het verhogen van deze tractoren is het mogelijk om over planten heen te rijden zonder ze te beschadigen al dan niet met gewas beschermkappen om de wielen.