Onkruid verwijderen of bestrijden is kinderwerk!

We hebben oplossingen voor mechanische- en chemische onkruidbestrijding.

Mechanische onkruidbestrijding is het onkruid verwijderen met behulp van werktuigen, machines of gereedschappen. In deze manier van onkruid bestrijden hebben wij diverse mogelijkheden.

Bijvoorbeeld de door Gebr. Ezendam zelf ontwikkelde reflexschoffel voor het automatisch schoffelen tussen de planten in de rij. De reflexschoffel werkt met tasters, hierdoor gaat de schoffel weer uit de plantrij zo gauw de plant er aan komt. De schoffel is dus zeer precies af te stellen ten opzichte van de planten. Er kunnen meerdere rijen tegelijk geschoffeld worden, ook is een dubbele uitvoering mogelijk.
Daarnaast kan er volautomatisch GPS gestuurd geschoffeld worden. Op GPS wordt de grond rondom de planten geschoffeld. Dit is geschikt voor kwekers die de planten op GPS geplant hebben.
Tot slot leveren wij binnen de categorie mechanische onkruidbestrijding diverse HAK-systemen. De SH-serie schoffelmachine is bijvoorbeeld leverbaar in standaardbreedtes van 1,75 meter, 3 meter, 4,5 meter en 6 meter breed.

Binnen de chemische onkruidbestrijding kunnen wij U voorzien van spuitkappen, LVS systemen en spuitkruiwagens.
Spuitkappen zijn een vorm van hoogvolume spuittechniek. De kappen worden voor of achter de trekker gemonteerd en worden vaak gecombineerd met spuitstangen.
Ten tweede zijn er de LVS systemen. LVS staat voor Laag Volume Strooitechniek. Wilt U bij uw onkruidbestrijding graag een hogere capaciteit, minder tanken en fors op middel besparen? Dan is het nu de tijd om over te stappen op een LVS systeem. Een LVS opbouwset is eenvoudig op te bouwen. Het bestaat uit een pompkast, een controllerkast en strooikoppen. Het werkt geheel op 12 volt. We stellen de set samen op basis van uw wensen en eisen, rekening houdend met uw teelt.

Voor het chemisch bestrijden van onkruid kunt U ook kiezen voor een spuitkruiwagen. Een spuitkruiwagen is ook een vorm van LVS. Gebr. Ezendam voert de spuitkruiwagens uit met een elektrisch aangedreven wiel. Dit zorgt er voor dat de snelheid constant is bij het strooien, hierdoor heb je dus ook een constante afgifte. De spuitkruiwagens zijn uit te voeren met 1 of 2 strooikoppen. Bij het gebruik van 2 strooikoppen op één spuitkruiwagen kan er tot een breedte van 160cm gestrooid worden.

Besparen met de LvS-techniek in de akker- en tuinbouw!

De LVS techniek biedt vele mogelijkheden. Van volleveld onkruidbestrijding zonder kappen (onderdoor) tot onkruidbestrijding tussen de rijen met kappen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse capaciteiten, vanaf één rij tegelijk tot 6 rijen of meer. LVS is geschikt voor alle gangbare onkruidbestrijdingsmiddelen. Deze worden verstrooid met een grove druppel zonder overdruk.

Het bestrijden van onkruid met een laag volume biedt vele voordelen ten opzichte van de hoogvolume spuittechniek. De belangrijkste voordelen op een rij:

• Laag strooivolume. Het strooivolume is slechts 10-30 liter per hectare. U bespaart hiermee meer dan 50% op bestrijdingsmiddelen. U verliest geen middel door druipen. Ook heeft u minder kans op spuitschade aan uw gewas door de lage strooihoogte, de grove druppel en de afwezigheid van overdruk.
• 1 tank op 1 werkdag. U bespaart aanzienlijk veel tijd met deze LVS techniek. U hoeft slechts één maal per werkdag de tank te vullen waardoor u meer strooibare uren heeft.
• Onderhoudsarm en duurzaam. Het systeem is geschikt voor alle gangbare bestrijdingsmiddelen en ongevoelig voor verstoppingen. Het is eenvoudig aan- en af te koppelen middels het Plug and Spray systeem (12 Volt).