Op de millimeter nauwkeurig en altijd het zelfde resultaat

Vormsnoeimachines van Gebr. Ezendam uit Borne

De vormsnoeimachines voor op de boomkwekerij zijn verkrijgbaar in halfautomatische en volautomatische varianten. Met de vormsnoeimachines van Gebr. Ezendam kunnen planten als buxus, taxus, coniferen enzovoort in bollen, kegels of piramides gesnoeid worden. De machine is breed inzetbaar als het gaat om de afmetingen van de te snoeien bollen, kegels of piramides. Zowel de gepatenteerde kooien als de heggeschaarmessen zijn demontabel en verkrijgbaar in diverse afmetingen.

De halfautomatische snoeimachines worden gemaakt mét en zonder wielaandrijving. Dit is onder andere afhankelijk van de bodemcondities. Met de halfautomatische snoeimachines kunnen bollen, bollen op stam, kegels en piramides gesnoeid worden.

De volautomatische snoeimachines snoeien op taster. Ze zijn op dit moment zowel verkrijgbaar in een 1-rijige variant als in een meerrijige variant. Zo hebben we inmiddels machines waarmee 5 rijen planten of bomen tegelijkertijd gesnoeid kunnen worden. Het positioneren van de plant gebeurt middels een taster. Dit type snoeimachine is bijzonder geschikt voor kwekers die de planten niet op GPS geplant hebben. Het betreft een erg efficiënte manier van snoeien aangezien de machine op constante snelheid rijdt, zo ook tijdens het snoeien van de planten. Dit zorgt voor een maximale capaciteit. De snoeiunits van deze machine zijn te vervangen voor steekunits. Dan is het een combi-machine, één machine die ingezet kan worden voor meerdere bewerkingen op uw boomkwekerij!

Ook zijn de snoeimachines leverbaar op GPS. Ze zijn vergelijkbaar met de volautomatische steekmachines met een taster, echter krijgen deze machines de posities niet door via een taster maar via GPS. De GPS gestuurde snoeimachines kunnen ook worden uitgevoerd met een start/stop-systeem. De snoeimachines op GPS zijn bijzonder geschikt voor kwekerijen waar de planten en bomen op GPS zijn geplant.

Hiermee bespaart U veel tijd!

Evenals bij de volautomatische snoeimachines met tasters zijn hierbij de units te vervangen voor steekunits waardoor U een combi-machine heeft.

Daarnaast zijn er nog stationaire snoeimachines leverbaar, in een volautomatische of halfautomatische variant. De stationaire snoeimachines worden gebruikt voor het snoeien van bollen, kegels of piramides op het containerveld of in kassen. Bij de volautomatische stationaire snoeimachines worden de planten middels een transportband door de machine geleidt. Voor bollen op stam zijn er ook stationaire snoeimachines leverbaar.

Heeft U na het lezen van deze informatie toch nog andere wensen voor een snoeimachine? We gaan graag met U in gesprek om te brainstormen over de mogelijkheden. Wij maken de snoeimachines namelijk ook volledig naar uw wens!