Melken met een GEA melkinstallatie!

Melken met een GEA melkinstallatie!

De divisie veehouderij techniek is gespecialiseerd in het plaatsen en onderhouden van melktechniek. Deze techniek is afkomstig van GEA Farm Technologies.

Optimalisatie van productiviteit met op maat gemaakte oplossingen.

Dagelijks worden wereldwijd melkveebedrijven geholpen door systemen en technologiën van GEA. Bijvoorbeeld bij het creëren en behouden van de optimale productiviteit. GEA heeft voor elk bedrijf, groot of klein, high-performance oplossingen voor melken en koelen. Iedere melkveehouder wil toch effectief werken, een gezonde stressvrije veestapel en melk van de hoogste kwaliteit?

Naast de levering van nieuwe installaties hebben wij regelmatig een interessante voorraad gebruikte melkrobots en gebruikte melkstallen. Via onderstaande knop ziet U een gedeelte van ons aanbod in de Veehouderijtechniek. Bent U op zoek naar een specifiek product, nieuw of gebruikt? Neem dan contact op met onze adviseurs!

Automatische melksystemen van GEA

Automatische melksystemen van GEA

Winstgevende melkproductie met een maximale opbrengst. Dat wil toch iedereen?
Dagelijks worden met moderne systemen wereldwijd vele melkveebedrijven geholpen om dit resultaat te bereiken.

Een geautomatiseerd systeem van GEA zorgt voor melk van voortreffelijke kwaliteit en verbeterde prestaties van de veestapel met een grote dosis comfort en gemak. Het eenvoudig en efficiënt kunnen beheren van de veestapel verhoogt uw productiviteit aanzienlijk. De uren die u op dit vlak bespaart kunt u gebruiken voor andere werkzaamheden.

De geautomatiseerde systemen van GEA vereisen relatief weinig onderhoud. De innovatieve en complete servicepakketten waarborgen een hoge doorvoer bij het melken. Ezendam Veehouderijtechniek is uw perfecte partner voor het gehele plaatje van A tot Z.

De MIone melkrobot van GEA

De MIone melkrobot van GEA

Een superieur multiboxsysteem dat indien gewenst mee kan groeien met uw melkveebedrijf. Een MIone is mogelijk met twee tot vijf boxen. Vanuit één managementstation worden alle taken eenvoudig gecontroleerd en gemonitord. Uw koeien kunnen zelf kiezen wanneer ze gemolken willen worden. De steeds terugkerende onderdelen van het proces zorgt voor een bekend routine voor de koe. Dit vertaald zich in een comfortabele en stressvrije doorvoer.

De DairyRobot R9500 van GEA

GEA’s R9500 melkrobot biedt veehouders de vele voordelen bij geautomatiseerd melken. Zo kunnen er per box maarliefst 70 koeien worden ondergebracht. Het functionele en moderne ontwerp en het grote touchscreen-display maken het bewaken van de gegevens kinderspel. Met de R9500 melkrobot van GEA bent U verzekerd van een hoge productiviteit en perfecte melkkwaliteit. Mede door tijdsbesparing kunt u beschikken over een gezonde veestapel met een hoge melkopbrengst en minimale benutting van middelen, water en energie. Dat wilt U toch ook?!

Een zeer divers aanbod

Een zeer divers aanbod

Het portfolio van de traditionele melkstallen van GEA bestaat onder andere uit visgraatmelkstallen, zij-aan-zij-melkstallen en melkcarrousels. Met de focus op het comfort van de koe biedt een GEA melksysteem een hoge capaciteit, grote opbrengst en professionele melktechniek. Er zijn diverse (uitbreidbare) oplossingen voor zowel grote als kleine veestapels en een ruime keuze aan melkstellen, besturingsunits en additionele accessoires. Onze adviseurs nemen U graag mee in de wereld van de traditionele melktechniek!

Melkcarrousels:

De melkcarrousels maken het mogelijk om de melkroutine te perfectioneren en met het comfort van de koe op een hoog niveau. Dit komt mede door het snelle koeverkeer en het overzicht over de melkplekken. De hogere doorvoer, verkorte werktijden en fors lagere werkbelasting zijn andere voordelen die een melkcarrousel met zich meebrengt. Door de open standplaatsen en de slanke bedienings- en functiezuilen is het onderhoud en de reiniging kinderspel.

Visgraatmelkstallen:

Visgraatmelkstallen:

Een snelle en stressvrije melkroutine voor zowel de koeien als de melkers, dat is kenmerkend voor visgraatmelkstallen. Koeien brengen weinig tijd door in de melkstal vanwege het tijdbesparende front exit-systeem. Voor de melker betekent een visgraatmelkstal: korte werkpaden, een ergonomische en veilige werkomgeving en een eenvoudige bediening. Ook de reiniging neemt weinig tijd in beslag. GEA heeft bij deze stallen rekening gehouden met twee zeer belangrijke aspecten: een diervriendelijke benadering en een snelle doorvoer. Dit garandeert een hoge melkkwaliteit en een hoge opbrengst!

Zij-aan-zij-melkstallen:

De zij-aan-zij-melkstallen van GEA zijn prima in staat om het melken van middelgrote en grote veestapels soepel en snel te laten verlopen. Met wat extra automatisering is er met zij-aan-zij-melksystemen een groter aantal melkplekken mogelijk in dezelfde ruimte. De koeien worden op een ruimtebesparende manier naast elkaar geplaatst. De melkpositie is zo optimaal en aangepast aan elk dier, als basis voor een hoge doorstroom tijdens melksessies. De melkers kunnen via de achterzijde bij de uiers komen. De eenvoudige bevestiging van het melkstel, de gemakkelijke bediening en de korte wegen besparen tijd en werk.