Bespaar arbeid met de GEA DairyFeed F4800

Bespaar arbeid met de GEA DairyFeed F4800

Of hij nu wordt gecombineerd met een conventioneel of een automatisch melksysteem - de GEA DairyFeed F4800 is altijd de ideale partner om de winstgevendheid van uw bedrijf te optimaliseren. Koeien komen vaker naar het voerhek en nemen meer droge stof op, wat resulteert in meer melkproductie. Met beproefde technologie schuift de F4800 het voer exact tot aan het voerhek aan, gemakkelijk bereikbaar voor de koeien zonder zich te hoeven uitstrekken.

Flexibele plaatsing van het parkeer- en laadstation. De positie- en routebepaling van de volautomatische voeraanschuifrobot gebeurt met een transponder, sensortechniek en een gyroscoop die in de stalvloer verzonken zijn en dus niets of niemand hinderen.

Betrouwbare werking met de Smart Drive-functie. De sterke F4800 heeft een draaiende trommel van roestvrij staal, die wordt aangedreven door een elektromotor met intelligente snelheidsregeling. Grote of ongelijkmatige hoeveelheden voer voor het voerhek zijn dus geen enkel probleem.

Snel en veilig, ook in grote stallen. Ook in een grote stal voldoet de F4800 perfect aan de eisen. Twee motoren met efficiënte hypoïdale overbrengingen drijven de aanschuifrobot op twee snelheden aan - met 12 of 6 meter per minuut.

Variabele tijd- en routeplanning.

Variabele tijd- en routeplanning.

Het voeren van verschillende groepen koeien brengt bepaalde behoeften en eisen met zich mee. Hieraan wordt moeiteloos voldaan dankzij de specifieke tijdschema's en routeplanningen die kunnen worden ingesteld met de software van de F4800.

Obstakels? Geen probleem. Ongelijkheden, hoogteverschillen of drempels zijn geen probleem voor de GEA DairyFeed F4800, want dankzij de (optionele) liftfunctie kan hij zijn "rok" optillen en elke hindernis overwinnen.

De belangrijkste voordelen in één oogopslag.
Minder werk, flexibelere tijden
Dag en nacht betrouwbare beschikbaarheid van voer voor elke groep koeien
Grotere opname van droge stof Minimale voerverspilling Gezondere koeien, grotere vruchtbaarheid
Hogere melkopbrengsten
Meer winst
Betere duurzaamheid en ecologische voetafdruk.

Wij kennen de behoeften van veehouders en bieden oplossingen om maximale efficiëntie, consistente melkkwaliteit en betere prestaties van de veestapel te realiseren.