Moderne stalinrichting volgens de laatste normen

Moderne stalinrichting volgens de laatste normen

De complete stal van A tot Z ingericht door Gebr. Ezendam B.V.

Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of een gedeeltelijke vervanging. Gebr. Ezendam B.V. in Borne is uw specialist op het gebied van stalinrichting.

Wij werken in de stalinrichting veelal met producten van gerenommeerde merken als Royal de Boer. Ons ruime assortiment biedt voor elke casus een oplossing!

Ook voor artikelen die bijdragen aan het comfort van uw vee bent U bij ons op het juiste adres. Zo hebben we bijvoorbeeld diverse varianten koeborstels welke vaak al uit voorraad leverbaar zijn.

Auto-Scraper Mestrobot

Auto-Scraper Mestrobot

De Auto-Scraper mestrobot is een uiterst betrouwbare en robuuste mestrobot, geschikt voor rooster- en tal van emissiearme vloeren. De mestrobot van Royal de Boer is in de afgelopen jaren steeds doorontwikkeld en zowel mechanisch als qua intelligentie steeds sterker geworden. Van een vrij eenvoudig basic model is de mestrobot nu ook in staat in te spelen op complexere situaties en klantwensen.

Omdat diverse stalomstandigheden, zoals het te reinigen oppervlak, het vloertype, de mestsoort en het soort box strooisel van invloed kunnen zijn op het functioneren van een mestrobot heeft Royal de Boer een tool ontwikkeld om de betrouwbaarheid vooraf in kaart te brengenZo krijgt u vooraf een goed en helder beeld over de routes door de stal, het aantal reinigbeurten en de betrouwbaarheid van de Auto-Scraper mestrobot in de omstandigheden in uw stal. Dit voorkomt eventuele tegenvallende resultaten, wel zo prettig!

De Auto-Scraper mestrobot kent een drietal uitvoeringen; de meest eenvoudige is de Auto-Scraper. De Auto-Scraper Pro voegt meer intelligentie toe. De Auto-Scraper Spray is daarnaast uitgerust met een water sproeisysteem.
(Voorheen bekend als: SRone, SRone+ en SRone+ spray).

Ligbedsystemen van Royal de Boer

Ligbedsystemen van Royal de Boer

Als dealer van Royal de Boer stalinrichtingen bieden wij het gehele assortiment aan ligbedsystemen aan.

Dit assortiment omvat o.a. meerdere ligbox- en koematras varianten en tal van accessoires waarmee het ligbedsysteem van de koe naar uw wensen en staleisen is samen te stellen. Alle varianten ligbedsystemen zijn ontwikkeld om een optimaal koe comfort te bieden en voldoen aan de eisen omtrent stal-efficiëntie en hygiëne.

De B3130 ligbox van Royal de Boer is wel de Mercedes onder de ligboxen en kenmerkt zich door:

  • De flexibele beugel, die met iedere ademhaling meebeweegt als de koe er tegenaan ligt. De beugel biedt wel voldoende steun zodat ze de koe recht de ligbox in leidt om de ligplaats schoon te houden 
  • Heel veel kopruimte aan de voorzijde, waardoor de koe heel gemakkelijk kan gaan liggen of opstaan 
  • Een flexibele schoftboombuis die de koe stuurt, maar ook voorkomt dat de koe zich in noodgevallen kan beklemmen of verwondingen oploopt 
  • Een knieboom die ligplaats afbakent zonder de koe te hinderen.

In combinatie met het Akwatopsoft waterbed, een combinatie van waterbed en koematras, ontstaat een ideale omgeving voor zowel koe als veehouder. Uiteraard laat de ligbox zich ook goed combineren met het Durasoft koematras of een diepstrooisel ligbox.

Naast de B3130 ligbox hebben we nog diverse andere type ligboxen, allen met hun eigen voordelen. 

Zo is de 2-D Optima ligbox al jarenlang een van de meest verkochte ligboxen. Deze robuuste ligbox biedt veel bewegingsvrijheid en comfort aan de koe en is vlot te monteren. In combinatie met een Durasoft of een Gummistuds noppen-mat biedt deze ligbox veel waar voor haar geld. Ook is er een uitvoering verkrijgbaar die bijzonder goed past bij een diepstrooisel ligbed. Al met al is ook dit ligsysteem geheel aan uw wensen aan te passen.

En dan het Combi Comfort ligbedsysteem. Dit is een van de langst toegepaste ligboxafs
cheidingen, met tal van afstel- en bevestiging mogelijkheden, afhankelijk van uw wensen en de toepassing. 

Interessante kosten- en arbeidsbesparende middelen!

Interessante kosten- en arbeidsbesparende middelen!

In de loop van de jaren zijn er diverse ontwikkelingen geweest van producten die het zware werk op uw boerderij kunnen verlichten.

Wat dacht U van de DairyFeed F4800 voeraanschuifrobot van GEA waarbij het handmatig aanschuiven van voer tot het verleden behoort? 
Of hij nu wordt gecombineerd met een conventioneel of een automatisch melksysteem - de GEA DairyFeed F4800 is altijd de ideale partner om de winstgevendheid van uw bedrijf te optimaliseren! Koeien komen vaker naar het voerhek en nemen meer droge stof op, wat resulteert in meer melkproductie. 

De sterke F4800 heeft een draaiende trommel van roestvrij staal, die wordt aangedreven door een elektromotor met intelligente snelheidsregeling. Grote of ongelijkmatige hoeveelheden voer voor het voerhek zijn dus geen enkel probleem.
Ook in een grote stal voldoet de F4800 perfect aan de eisen. Twee motoren met efficiënte hypoïdale overbrengingen drijven de aanschuifrobot op twee snelheden aan - met 12 of 6 meter per minuut. 

 

Het voeren van verschillende groepen koeien brengt natuurlijk bepaalde behoeften en eisen met zich mee. Hieraan wordt moeiteloos voldaan dankzij de specifieke tijdschema's en routeplanningen die kunnen worden ingesteld met de software van de F4800. Zelfs ongelijkheden, hoogteverschillen of dredmpels zijn geen probleem voor de GEA DairyFeed F4800, want dankzij de liftfunctie kan hij zijn 'rok' optillen en elke hindernis overwinnen. 

Meer dan ooit draait stalinrichting om kennis!
Een doordachte stalinrichting werkt niet alleen prettig, maar scheelt ook veel werk per dag. Zeker bij grotere stallen spelen zaken als koeverkeer, looplijnen en arbeidsefficiency een essentiële rol. En natuurlijk koecomfort en duurzaamheid! We nodigen U graag uit om met ons in gesprek te gaan over de inrichting van uw stal. Onze adviseurs denken graag met U mee en ontwerpen indien gewenst een duurzaam stalconcept, gebaseerd op uw wensen en toekomstplannen. Zo ontstaat een eindresultaat waar U iedere dag van zult profiteren en waardoor U als veehouder nog meer tijd heeft voor uw passie, uw vee!